Hanmudo

hmdlink

Hanmudo is een heel veelzijdig zelfverdedigingsysteem. Het Hanmudo omvat technieken uit het Taekwondo, Judo, Hapkido en Kuk-Sool. Als u het dus leuk vindt om veel combinaties van verschillende martial arts te leren, dan is hanmudo bij uitstek het systeem voor u.

Het Hanmudo bevat de trappen vanuit Taekwondo, de worpen en het grondgevecht uit judo en de klemmen en verwurgingen uit Kuk-sool en Hapkido. Het hanmudo heeft al deze facetten in zich. Als u Hanmudo traint, leert u zichzelf op een heel veelzijdige manier verdedigen. Behalve uzelf verdedigen zult u bij intensieve training ook conditie en kracht opbouwen. Daarnaast neemt uw zelfvertrouwen toe.

Hanmudo is een logisch opgebouwd systeem. Alle series die u leert, bestaan uit series van 12 technieken met een thema in een vaste volgorde. Als beginnend hanmudoka leert u al veel verschillende verdedigingstechnieken. U zult snel een uitgebreid, maar ook vooral effectief, scala aan technieken leren.

Binnen het Hanmudo valt er veel te leren. Tot aan 9de dan kan men examen doen. Je raakt dus niet zomaar uitgeleerd. Er blijven altijd nieuwe uitdagingen wachten. Dit maakt het Hanmudo juist zo interessant om te beoefenen.

Door de logische opbouw van het systeem en de vaststaande technieken, zijn deze series gemakkelijk te onthouden.

Hanmudo is verdeeld in vier hoofdgroepen:

  1. Yuk Kwon Sul:lege hand technieken
  2. Mu Ki Sul: wapentechnieken
  3. Son Do Sul: ademhalingstechnieken
  4. Han Chul Hak:Han filosofie

Het karakteristieke van Hanmudo is de balans:

  1. Balans tussen gewapende en ongewapende technieken.
  2. Balans tussen uiterlijke kracht-technieken en innerlijke Ki-technieken.
  3. Balans tussen fysieke lichamelijke training en filosofische, mentale en spirituele training.
  4. Balans tussen links en rechts uitgevoerde technieken.
  5. Balans tussen de traditionele en de moderne filosofie en technieken.

De nadruk ligt vooral op verdediging van trappen en stoten, mes- of stokaanvallen, vastgrijpen bij kleding of lichaamsdelen. Het voordeel van Hanmudo is dat je als beginner al vrij snel een aardige basis hebt om je te kunnen verdedigen. Veel technieken zijn vooral geschikt voor fysiek minder sterke personen.

Alle technieken zijn gebaseerd op natuurwetten en zijn ontworpen te werken zonder toevoeging van kracht of interpretatie. De wet van de zwaartekracht stelt dat je iets wat aan het vallen is niet meer hoeft te helpen door middel van extra kracht. Natuurwetten bepalen ook de kracht achter een trap of de controle van een polsklem. Snelheid, kracht en controle zijn allen opgenomen in de juiste uitvoering van een techniek, geïnstrueerd door een goede instructeur.

Om het Hanmudo te ervaren kom langs voor een gratis proefles!

Het Hanmudo kan men trainen op:

Dinsdagavond 19.00 – 20.00 uur in Bunnik en
Vrijdagavond 20.00 – 21.30 uur in Odijk.

Voor meer informatie over de Hanmudo training of een proefles Hanmudo, kunt u contact met ons opnemen:
e-mail: info@enochmartialarts.nl