Dangraad Kyusho Jitsu

Op woensdag 6 februari heeft Willem Enoch het danexamen Kyusho Jitsu afgelegd. Dit examen werd afgenomen door de technische commissie van de Dim Mak Europe. Het examen begon met een pittig theorie gedeelte waarin alle theorie van de afgelopen graden en het huidige examen werd gevraagd.

Omdat Kyusho Jitsu een krijgskunst is die ontstaan is vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunst, zijn er veel principes en theorie├źn terug te vinden die vergelijkbaar zijn met acupunctuur en Chinese Geneeskunst. Enkele principes zijn bijvoorbeeld Yin Yang, voedende, controlerende en 24-uurs cyclus.

Bij Kyusho Jitsu maken we juist gebruik van deze acupunctuur punten (drukpunten) en thema’s om onze tegenstander zodanig in verwarring te brengen om zo onze zelfverdedigingstechnieken effectiever te maken.

Na het theorie gedeelte kwam het eerste praktijk gedeelte. Tijdens dit gedeelte moesten er technieken getoond worden waarin gebruik gemaakt werd van drukpunten en diverse thema’s. In het tweede praktijkgedeelte moest Willem zich verdedigen tegen meerdere tegenstanders met het gebruik maken van diverse principes en technieken.

Na een lang en zwaar examen kwam het verlossende woord, geslaagd. Met het behalen van deze eerste dan is Willem ook erkend Kyusho Jitsu instructor geworden, erkend door de Dim Mak Europe.

Namens Enoch Martial Arts feliciteren wij Willem met het behalen van de eerste dan Kyusho Jitsu en danken wij Ricky en Jules voor het helpen bij dit examen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *