Logo

Het logo van Enoch Martial Arts heeft een achterliggende betekenis. Zo hebben zowel de vorm als de kleuren hebben een betekenis. Hieronder staat alles uitgelegd:

Naam

De naam van de sportschool wordt duidelijk in het logo genoemd, samen met de 3 sporten die we beoefenen. Omdat we Taekwondo en Hapkido als hoofdsport hebben, staan de Koreaanse tekens van Taekwondo en Hapkido in het logo.

Kleuren

De kleuren die gebruikt zijn, komen overeen met de Koreaanse Vlag. Zwart, wit, rood en blauw. De twee hoofdsporten waarin we lesgeven zijn Taekwondo en Hapkido en beiden hebben een Koreaanse oorsprong.

Zwart / wit: Zwart staat voor het kennen van de basis, alle stof van de voorgaande kleuren zou bekend moeten zijn en komt samen bij de zwarte band. Wit is de tegenstelling van zwart. Zwart wit, nacht en dag, vrouw en man, dood en levend. Wit staat ook voor het begin, de witte band.

Rood / blauw: Rood staat voor het positieve, blauw voor het negatieve. Rood wordt onder andere geassocieerd met het element vuur en met de planeet aarde. Blauw wordt geassocieerd met het element Hout en met de hemel. Net als zwart / wit zijn rood / blauw ook elkaars tegenstelling.

Vormen

De cirkel: De cirkel staat voor oneindigheid, de oneindige weg van leren, ontwikkelen, trainen en uitvoeren/oefenen.

Het midden: De bol komt overeen met het symbool van de Koreaanse vlag, de Taeguk. De vormen die we binnen het Taekwondo kennen, heten de Taeguks. De kleuren rood en blauw staan als Um Yang, in het Chinees Yin Yang (zwart/wit), tegen over elkaar en beelden tegenstellingen uit. De opening tussen rood en blauw symboliseert de weg, de Do. Een weg die je aflegt om iets te bereiken. De weg wijst naar boven als teken van voortgang. Een doel kan je zwarte band zijn, de zwarte cirkel.