Vrielink stijl toernooi

Enoch Martial Arts heeft afgelopen zondag 30 mei meegedaan aan het Vrielink stijltoernooi in Heerhugowaard. EMA deed mee met 4 deelnemers, twee debutanten en twee mensen uit het wedstrijdteam. Rosa Stroomer (6) en Sebastiaan van Zaanen (29) waren de debutanten. Sebastiaan heeft lang geleden wel wedstrijden gedaan, dus dit was voor hem weer sinds lange tijd. Evert Walrave (54) en Willem Enoch (33) hebben al meer wedstrijden gedaan.

Rosa mocht als een van de eersten aantreden. Met haar 6 jaar (net geworden in maart) was ze de jongste deelnemer. Zij startte in de poule gele slip. Deze poule bestond uit meisje die allemaal 9 jaar waren en dus een flink stuk groter dan Rosa. Rosa startte met de eerste vorm, Taeguk Il-Jang en wist deze heel goed te lopen. Het lukte haar om deze foutloos te lopen en ze ging als tweede door naar de volgende ronde. Daar liep ze, tot verbazing van de juryleden, de tweede vorm: Taeguk I-Jang.

Omdat Rosa deze net geleerd heeft, twijfelde ze op een gegeven ogenblik, maar ze wist toch overtuigend verder te gaan. Ze bleef dan ook op de tweede plaats staan. Ook in de derde rond liep ze nogmaals de tweede vorm maar nu overtuigender dan de eerste keer. Zonder enige twijfel liep ze deze goed. De tweede plaats was dan ook, ondanks haar leeftijd en lengte verschil, heel erg verdiend.

Alle scheidsrechters, deelnemers en het publiek vonden Rosa geweldig. Dat bleek ook wel uit alle reacties die we gekregen hebben. We hopen zeker dat Rosa door blijft gaan met wedstrijden doen, maar ze heeft het super gedaan.

Als tweede begon Sebastiaan in een grote poule. Omdat het zijn debuut was, begon hij vrij gespannen. Hij heeft als opdracht meegekregen deze taeguk (4, Sa-Jang) heel rustig te lopen en dat lukte ook erg goed. Hij ging als tweede door naar de volgende ronde. Daar mocht hij een favoriete vorm laten zien (6, Yuk-Jang). Hij twijfelde enig moment, maar ging toch goed verder. Ondanks deze twijfel toch als tweede door naar de laatste ronde. Hier mocht hij zijn zwarte band vorm (8, Pal-Jang) laten zien. Het was duidelijk zichtbaar dat hij de zenuwen hem parten begonnen te spelen. Een derde plaats voor Sebas die het ook heel erg goed deed.

Evert begon tegelijk vrijwel gelijk op een ander veld met Sebas. Dat Evert hard aan het trainen is, was duidelijk te zien. Met de vormen Sa-Jang (4), O-Jang (5) en Chil-Jang (7) wist hij een eerste plaats te halen.

Na de pauze was het de beurt aan Willem Enoch. Hij startte in een poule met bekende deelnemers. Als laatste startend in zijn poule was er een tweede plaats voor hem. De vormen 13 (Sipjin) en 11 (Taebaek) waren hier goed genoeg voor de tweede plaats.

Al met al voor iedereen een geslaagde dag met een 100% score voor Enoch Martial Arts. Dat is zeker een mooie seizoensafsluiter voor wat betreft de stijlwedstrijden. Met 1 eerste, 2 tweede en 1 derde plaats is het zeker een heel goed resultaat. Leuk te melden is dat met Rosa en met Evert EMA de jongste en oudste deelnemers van het veld hadden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *