Instap spar toernooi

Op zaterdag 26 november 2011 was er in Baarn een spar toernooi voor beginnende sparrers. Taekwondo en Hanmudo school Enoch Martial Arts deed hier met 7 deelnemers aan mee, waaronder 2 debutanten in het sparren. In de ochtend was het de beurt aan de pupillen 6 tot 10 jaar. In deze groep hadden we 5 deelnemers, de broers Guido en Micha Simon, Rosa Stroomer en de twee debutanten Zoë Zweers en Gideon Smit, allen uit Bunnik.

Guido en Micha kwamen uit in dezelfde poule en dat was ook de eerste wedstrijd. Dat de jongens aan elkaar gewaagd zijn, was te merken. De wedstrijd ging gelijk op, maar helaas voor Micha won zijn broer. In de volgende partijen hebben beide jongens goed gevochten, maar was het Guido die op de tweede plaats eindigde. Micha werd vierde in zijn poule. Rosa Stroomer deed ook goed haar best en je kon zien dat ze veel geleerd had in de voorbereiding naar dit toernooi. Met goed spel en veel durf is ze tweede geworden.

Debutanten Zoë en Gideon hebben laten zien dat ze niet bang zijn en zeker durven te sparren. Het echte sparren was wel even wennen, maar dat was snel voorbij. Dat ze het goed gedaan hebben op hun eerste wedstrijd bleek wel. Zoë werd derde van de vijf en Gideon liet zien dat hij niet bang is om aan te vallen. Hij werd vierde.

In de groep 11 tot 13 was het de beurt aan Casper Bakker. Hij trof een lastige poule met ietwat ervarene jongens. Hij vocht goed en wist een derde plaats te behalen.

In de laatste groep, 14 jaar en ouder was het de beurt aan Wenzhi Zhang. Hij vocht 2 partijen waarvan hij er 1 won. Voor hem dus een tweede plaats.
Al met al goede resultaten op dit toernooi en de debutanten hebben laten zien dat ze goed mee kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *