Geslaagden Dim Mak examen

Dim Mak is een oude Chinese krijgskunst en hieruit is het Kyusho Jitsu ontstaan. Kyusho Jitsu is de moderne Japanse variant van Dim Mak en is bedoeld als aanvulling binnen de krijgskunsten. De nadruk ligt op het gebruik van vitale of gevoelige punten op het lichaam van een tegenstander (drukpunten). Kyusho Jitsu is van oorsprong gebaseerd op de kennis van accupunctuur en energiebanen. Vandaag de dag liggen de combinatie van oosterse- en westerse kennis en geneeskundige wetenschappen ten grondslag aan Kyusho Jitsu. Al met al is de sport geschikt als aanvulling, los van welke vechtsport achtergrond dan ook. Het is algemeen toepasbaar binnen elke gevechtssport, juist vanwege het gebruik van drukpunten.

Kyusho Jitsu wordt bij Enoch Martial Arts in eerste instantie als aanvulling gegeven en wordt daar waar mogelijk toepast bij zelfverdedigingstechnieken.

Hoofdtrainer Willem Enoch en assistent trainer Ricky van Rijn bekwamen zich in deze sport en hebben op zondag 7 mei examen gedaan voor de gele band. Het examen werd afgenomen op het hoofdkwartier van Dim Mak Europe te Oirschot en stond onder leiding van Master 5de dan en hoofd Dim Mak Europe Louk Franken. Het examen bestond uit 10 theorie vragen en had als thema de zenuwbanen en bijbehorende drukpunten op de armen. Middels 5 technieken moest men laten zien dat de opgedane kennis toegepast kon worden.

Na een lang examen werd de uitslag bekend gemaakt. Zowel Willem als Ricky zijn geslaagd.

Enoch Martial Arts is sinds kort aangesloten bij Dim Mak Europe en Willem is instructeur in opleiding. Momenteel wordt Kyusho Jitsu nog als aanvulling gegeven bij Taekwondo en Hanmudo. Als er voldoende animo blijkt te zijn, zal er in de toekomst een aparte les voor ingericht worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *