Taekwondo examen

Op vrijdag 16 september was in Odijk het Taekwondo examen voor enkele jeugdleden van Enoch Martial Arts. De examencommissie bestond deze avond uit hoofdtrainer Willem Enoch en assistent jeugdtrainer Ricky van Rijn. Voor hem was dit het eerste officiële examen dat hij mocht beoordelen. Nienke Overgoor (Bunnik) en Carmen Trapman (Odijk) deden examen voor gele slip. Shirley Brummer (Odijk) deed examen voor groene band.

Het examen bestond voor alle kandidaten uit één theoretisch gedeelte en vijf praktijk onderdelen. Het examen begon met een tiental vragen over de termen binnen Taekwondo. Daarna werd er gestart met de stijlvormen, taeguks. Voor gele slip hoefden de kandidaten er maar één te laten zien, voor groene band moest Shirley er drie van de vier geleerde vormen laten zien.

Het tweede en derde praktijk onderdeel werden achter elkaar uitgevoerd. Carmen begon met partner Rinske aan het onderdeel met tegenstander waarin ze verschillende technieken moest laten zien (stapsparring) en volgde dit gelijk op met verschillende zelfverdedigingstechnieken (hosinsul). Daarna was Shirley met partner Rosa aan de beurt voor dezelfde onderdelen. Nienke sloot af, ook met partner Rinske.

Het vierde praktijk onderdeel was het sparren, een olympisch onderdeel. Voor gele slip moesten Nienke en Carmen één minuut sparren en voor groene band sparde Shirley 1,5 minuut. De meiden waren heel fanatiek en er werd goed gespard.

Het examen eindigde zoals elk examen eindigt, met het altijd spannende plankje breken, praktijkonderdeel 5. Carmen en Nienke braken het plankje met een slag en Shirley gebruikte een voettechniek om de plank te breken. Bij iedereen brak het plankje in één keer.

Na dit onderdeel ging de examencommissie in beraad, maar lang had zij niet nodig. Iedereen had het super gedaan en is dan ook wel verdiend geslaagd. Nienke en Carmen zijn geslaagd voor gele slip en Shirley is geslaagd voor groene band. Enoch Martial Arts feliciteert iedereen met de nieuwe graad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *