districtwest training

Met een delegatie van 8 mensen sterk nam Enoch Martial Arts deel aan de Taekwondo dag regio West bestaande uit Sjoerd, Rinske, Max, Dominique, Anne, Ashwin, Richard en Rick welke gehouden werd in Nieuw-Vennep.

We werden verdeel in drie groepen, wit t/m groen slip was groep een, groen t/m rood slip was groep twee en rood en hoger werd groep 3. Er was een kleine opkomst maar dat werd direct beloond in de vorm van veel tips en trucs die men kan meenemen en dus kon je gericht trainen op je eigen specifieke punten.
De tweede groep begon met Hosinsul (zelfverdediging) waarbij er een aantal voorbeeld technieken werden behandeld en kreeg men daar tips bij om dit tot een realistische situatie te brengen, hierbij kwamen er veel details naar voren en door te trainen met iemand die je niet kent wordt gelijk je techniek op de proef gesteld.

Hierna kwam de stapsparring aan bod, waarbij er begonnen werd met de basis van stapsparring namelijk de standen inclusief de rusthouding. Er werden 2 technieken tot in detail behandeld en wel met de een stap sparring technieken. Hierbij werd er veel gelet op je stand en de afstand waarbij het meten vooraf erg belangrijk is.

Bij het vormen lopen kregen we les van onder andere grootmeester Piet Wolffs welke recentelijk is gestopt met wedstrijden lopen. Hierbij werden veel details aangekaart waarbij er veel op de techniek werd gelet alsof er sprake was van een daadwerkelijk gevecht wat ook de intentie is van een vorm namelijk een schijngevecht.

De breektesten waren ook zeer nuttig, hierbij werd vooral ingegaan op de juiste techniek en beginstand zowel als kracht en afstand meten. Vooral de afstand en kracht is erg belangrijk en wat vaak vergeten wordt is de beginstand wat een lange stand of een L-stand moet zijn.

Het sparren was om behoorlijk bij te zweten en hier werden goede tips uitgedeeld die je kan gebruiken in spar situaties.

Samenvattend was het een zeer leerzame, gezellige maar ook erg leuke dag waar we zeker veel mee kunnen. Om te trainen onder verschillende leraren was ook weer een aangename ervaring, iedere trainer pakt het toch iets anders aan en zo steek je ook weer een hoop op.

Absoluut een aanrader om naar zo’n Taekwondo dag te gaan waarbij je enorm veel leert en je weer een hoop van je huidige kennis bijschaaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *