Wapenstage 2019

Op zondag 7 juli was er in Varik de jaarlijkse wapenstage. Deze stage werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond Nederland en stond onder leiding van grootmeester Frans Josef Wolf, 8ste dan Hapkido. uit Duitsland. Enoch Martial Arts was hierbij ook aanwezig.

De stage begon met het touw als wapen. Interessant om te zien hoe simpel, maar toch effectief een touw is en wat je ermee kan doen. Het vergt wel enorm veel behendigheid, maar blijkt een super effectief wapen te zijn.

Na deze kleine kennismaking en een korte pauze werd het wapen de kobutan behandeld. De kobutan is een klein metalen staafje waarmee je bijzonder simpel jezelf kan verdedigen. De technieken waren pijnlijk, maar leerzaam.

De grootmeester is ook grondlegger van het Silla Gum Do, een stijl waarin het zwaard centraal staat. Dit mocht natuurlijk niet ontbreken op deze stage. De basis werd herhaald en was weer fijn om te trainen. Het was leuk om enkele verdedigingen met het zwaard tegen zwaardaanvallen uit te voeren.

Het laatste uur werd besteed aan de specialiteit van Frans Josef Wolf, het mes. Het thema van deze training was het verdedigen van mesaanvallen met een mes. De behendigheid van de grootmeester was weer duidelijk te zien en te voelen. Iedereen heeft zich prima vermaakt en had een goede tijd.

Veel geleerd en gedaan. Interessant de kennis op het gebied van wapens te vergroten en nieuwe wapens te ontdekken. Deze nieuwe kennis zal natuurlijk weer in onze hapkido lessen gebruikt worden voor het komende jaar. Deze wapenstages zijn absoluut een aanrader als je jezelf wilt ontwikkelen in het gebruik van wapens. Volgend jaar staat deze weer op de agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *