Examen Kyusho Jitsu

Op woensdag 22 augustus heeft hoofdtrainer Kysuho Jitsu Willem examen gedaan voor de eerste kyu (bruine band) Kyusho Jitsu. Onder toeziend oog van de examencommissie, bestaande uit Louk Franken, zesde dan Dim Mak, en instructor Geert van Kollenburg, eerste dan Kyusho Jitsu, begon het examen met het theoretisch gedeelte. Bij dit onderdeel wordt je kennis getest van alle voorgaande en huidige stof. Alle thema’s die bij Kyusho Jitsu behandeld worden, kwamen aan bod en werden vragen over gesteld. Na dit pittig onderdeel werd er gestart met het praktijk gedeelte van het examen. Bij dit gedeelte moeten 5 technieken per thema getoond worden, waarbij de laatste serie een samenvatting bevat van alle thema’s. Samen met partner Ricky heeft Willem goede technieken laten zien.

Het Kyusho Jitsu kent verschillende thema’s die overeenkomen met de diverse thema’s die binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst gebruikt worden. Tot aan zwarte band worden de thema’s Summatie (geel), Yin Yang (oranje), Voedende cyclus (groen), Controlerende en Vernietigende cyclus (blauw) en 24-uurs cyclus (bruin) behandeld. De drukpunten die we binnen deze thema’s gebruiken, komen ook overeen met dezelfde punten die ook in de acupunctuur gebruikt worden. Het Kyusho Jitsu gebruikt de thema’s en de drukpunten om de technieken binnen je eigen gevechtskunst aan te passen en doeltreffender te maken.

Na het praktijk gedeelte kwam de uitslag. Volgens de examencommissie was het een mooi examen. Daarom is Willem dan ook geslaagd voor de bruine band en kan hij zich nu gaan voorbereiden op het zwarte band examen, komend jaar.

Enoch Martial Arts verzorgt Kyusho Jitsu lessen op elke laatste vrijdag van de maand in Odijk. Heb je interesse om een keer mee te doen, laat het ons weten op info@enochmartialarts.nl. Kijk op onze agenda voor het complete overzicht van trainingen bij EMA, maar ook de stages die door de Dim Mak Europe georganiseerd worden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *