Kyusho Jitsu examen

Op zondag 3 juni was er bij Yashindo Culemborg het kyu examen van het Kyusho Jitsu, georganiseerd door de Dim Mak Europe. Twee leden van Enoch Martial Arts deden mee met dit examen, Sandra en Henk. Hoofdinstructeur Willem was bij dit examen examinator.

Voor zowel Sandra als Henk was dit hun eerste Kyusho Jitsu examen en dat is natuurlijk altijd even spannend. Het examen bestond uit verschillende onderdelen, een theoretisch gedeelte en een stuk praktijk. De theorie bestaat uit het beantwoorden van verschillende multiple choice en open vragen die allen betrekking hebben op het thema summatie. Summatie betekent dat je op een zenuwbaan dezelfde of verschillende drukpunten aanslaat om een versterkt effect te creëren. Het praktijk gedeelte bestaat onder andere uit het tonen van technieken waarbij je gebruik maakt van het thema summatie. Dit thema moet je dan toepassen op technieken binnen je eigen Martial Art.

Beide kandidaten hebben een goed en mooi examen laten zien en zijn dan ook geslaagd voor hun gele band. Op vrijdag 29 juni zal er in Odijk weer een Kyu Jitsu les zijn, de laatste van het seizoen. Enoch Martial Arts feliciteert Sandra en Henk met hun nieuwe graad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *