Taekwondodag Fun

Fun stond centraal tijdens de Taekwondodag van District West op zaterdagmiddag 29 oktober in Sporthal Weide Wereld in Vleuten (Utrecht). Een vleugje stijl, te gekke tricks & kicks, valbreken en zelfverdediging met stok en mes maar dan net even anders waren hiervoor de ingrediënten. Enoch Martial Arts was natuurlijk ook weer van de partij.

Zo’n vijftig deelnemers in alle leeftijden en van diverse gradaties hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan de Taekwondodag ‘Fun’ die het bestuur van District West had georganiseerd. Door Michael Rosa (districtsbestuurslid/breedtecoördinator) en Wilma van Velzen (districtsbestuurslid) werd benadrukt dat het Fun-thema het taekwondo vanuit een andere insteek laat beleven waarbij sportplezier voorop stond. Vervolgens werden alle deelnemers in drie groepen verdeeld. Door te rouleren kon aan elk van de drie Fun-onderdelen worden meegedaan.
Sylvestro van der Kooye (6e dan), stijl coördinator District West, ging op een speelse manier met stijl aan de slag. Nuttige tips en oefeningen voor deelname aan stijlwedstrijden kwamen daarbij aan de orde.

Bas Bokkes (4e dan), bekend van het TV programma ‘Veronica’s Fight Master’ en oud-lid van het nationaal taekwondoteam, verraste met een serie dynamische oefeningen waarin sprongkracht en rotatievermogen op een uitnodigende manier waren door vertaald.

Willem Enoch (6e dan) deed daar nog een schepje bovenop met valbreken. De meeste taekwondoka’s waren hier nog niet zo bedreven in, maar op de zachte matten werden geleidelijk de grenzen verlegd. De pret straalde er vanaf en vooral de wat jongere taekwondojeugd vond het reuze spannend om ook eens een stok en mes in de hand te nemen. De beste tip van Willem Enoch om hard weg te rennen bij een aanval met mes werd met grote hilariteit ontvangen.

Van de deelnemers werden overwegend positieve reacties ontvangen. Ze vonden de niet alledaagse taekwondo oefeningen erg leuk en ook het sociale aspect om andere taekwondoka’s op deze wijze te ontmoeten sprak hen aan. En wat de Fun-factor betreft, deze mag van de deelnemers nog veel verder worden doorgetrokken!
Bestuur en docenten kijken terug op een geslaagde Taekwondodag ‘Fun’. Niet ontevreden waren zij over de opkomst, maar gezien het grote aantal taekwondoleden in District West zou deze een volgende keer nog hoger mogen zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *