Ricky slaagt voor zwarte band Han Mu Do

In het weekend van 14 Oktober was er in Uden het jaarlijkse Han Mu Do seminar. Hier deed Ricky van Rijn, assistent-leraar bij Enoch Martial Arts, mee aan het dan-examen dat plaats vond op Vrijdagavond 13 oktober. Ricky ging op voor zijn eerste Dan dat gelijk staat aan een eerste graad zwarte band. Het was een erg zwaar examen, er moesten 17 series van 12 technieken getoond worden met slechts een enkele pauze tussendoor.

Ricky en zijn partner deden beiden examen waarbij ze ook beiden elkaars partner waren. Dit maakte het examen dubbel zo zwaar. Het examen duurde drie uur en met een verlossende kreet werden de sets van technieken afgesloten.

Hierna moesten er nog vormen gelopen worden. Een vorm is een uitbeelding van een schijngevecht met een tegenstander die net zo groot en sterk is als je zelf bent. Na het lopen van twee vormen was het examen klaar.

De uitslag werd in het aansluitende trainingsweekend bekend gemaakt op Zondag 15 oktober aan het einde van de middag. Daar kwam het verlossende woord, Ricky is geslaagd voor zijn zwarte band Han Mu Do.

Han Mu Do is een zelfverdedigingssysteem uit Korea dat zich in 1989 heeft ontwikkeld. Het systeem is gebaseerd op meerdere zelfverdedigings- en vechtsport systemen. Hieronder vallen onder andere Judo, Kuk Sool, Hapkido, Bi Sool en Taekwondo. De focus ligt hierbij op het verdedigen tegen een aanvaller op basis van de natuurwetten, rotaties en bepaalde richtingslijnen.

Wat het behalen van deze zwarte band nog specialer maakt is dat dit de tweede zwarte band is die Ricky heeft behaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *