Taekwondo examen senioren

Afgelopen zondag vonden in Bunnik de Taekwondo-clubexamens plaats van Enoch Martial Arts. Na maanden van veel oefening en inzet deden er in totaal 22 kandidaten examen; 13 in de jeugdgroep en 9 in de seniorengroep. Het examen bestaat uit zes onderdelen en een los theorie-examen. Deze zes onderdelen zijn losse slag- en traptechnieken, technische vormen, stapsparring met partner, zelfverdediging, sparren met tegenstander en het breken van een houten plank.
Het was voor veel kandidaten best spannend, maar iedereen heeft het een heel goede prestatie geleverd. Helaas viel er één kandidaat uit wegens een eerder opgelopen enkelblessure.

Voor de 13-jarige Sandra Wardenier was dit een extra speciaal examen. Zij deed examen voor eerste keup (zwarte slip). Daarmee was dit het laatste reguliere examen dat zij heeft afgelegd. Over een half jaar zal zij haar danexamen (zwarte band examen) afleggen. Dat wordt niet meer op de eigen taekwondoclub afgenomen, maar landelijk door een examencommissie van de Taekwondo Bond Nederland. Daarom worden er aan het eerste keup examen zeer hoge eisen gesteld. Daar heeft Sandra ruim aan voldaan. Zij liet een spectaculair examen zien en toonde daarmee aan dat zij klaar is voor de zwarte band.

De examencommissie van Enoch Martial Arts is zeer tevreden met het mooie niveau van alle examenkandidaten.

Geslaagden senioren:
Remco de Koeijer
Lysette Kleuver
Mark Berendsen
Luuk Wilhelm
Casper Bakker
Jules Bekkers
Noa Jongsma
Sandra Wardenier

Enoch Martial Arts dankt alle examenkandidaten voor hun inzet en feliciteert de geslaagden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *