Ricky slaagt voor 1ste kup

Op dinsdag 28 juni heeft Ricky van Rijn examen gedaan voor de rode band met zwarte slip. Dit is het laatste examen dat Ricky kan doen bij Enoch Martial Arts voordat hij zijn zwarte band examen zal gaan doen.

Het examen begon met een vijftiental theorie vragen en werd vervolgd met de taeguks, de stijlvormen binnen Taekwondo. Er zijn er tot aan zwarte band 8, waarvan hij er 3 moest laten zien. Van het drietal is er 1 verplicht, nr 8, 1 is een eigen keuze, nr 5, en 1 is de keuze van de examencommissie, nr 7. Dat Ricky hard aan het trainen is, is heel goed te zijn. Er zijn hele goede vorderingen te zien en zijn vormen waren dan ook allemaal voldoende.

De volgende twee onderdelen werden in 1x gevraagd, stapsparring en zelfverdediging. Stapsparring is een onderdeel dat je met een partner uitvoert, waarbij de kandidaat verschillende handtechnieken, beentechnieken en gesproken technieken moet kunnen demonstreren. Het onderdeel dat er direct achteraan komt is zelfverdediging tegen vastpakkingen van het lichaam. Beide onderdelen zagen er met partner Jules Bekkers goed uit en ook dit werd met voldoendes beoordeeld.

Na deze twee onderdelen was het tijd voor het sparren. Anderhalve minuut moest Ricky laten zien dat hij het sparren beheerst. Aanvallen, counteren, verschillende technieken naar het lichaam en hoofd, conditie, allemaal facetten die nodig zijn binnen het sparren. Hij liet dit allemaal zien en dus ook was dit voldoende.

Net als met het zwarte band examen worden de onderdelen afgesloten met het plankje breken. 3 plankjes moeten er gebroken worden, waarvan je van 2 technieken zelf mag weten hoe je ze breekt en 1 plankje wordt er gebroken met een techniek welke door de examen commissie wordt gegeven. Ricky brak alle 3 de planken en daarna was het examen klaar voor hem.

Na een kort beraad was de examencommissie unaniem in zijn oordeel, Ricky is geslaagd voor zwart slip. Vol vertrouwen kan Ricky nu gaan trainen om, naar verwachting in december, zijn zwarte band te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *