Instaptoernooi Ermelo

Op zaterdag 21 mei was er bij Bouwsport in Ermelo weer een instaptoernooi sparren. EMA deed mee met 5 deelnemers: Jules Bekkers, Guido en Micha Simon, Luuk Wilhelm en Jan-Arjen Smid. Voor allen een goede en leerzame ervaring.

Jules en Guido vochten in een zaal beneden, terwijl Micha, Jan-Arjen en Luuk in de 2 velden boven vochten. Dat was met 1 coach wat lastig behappen, maar zo blijkt maar weer hoe behulpzaam de leerlingen naar elkaar toe zijn. Jules hielp Guido en Jan-Arjen coachte zowel Luuk als Micha. Dat is echt leuk om dat mee te maken.

Helaas heb ik weinig van de partijen beneden kunnen zien, maar wat ik zag, was dat zowel Jules als Guido goede vorderingen maken. Voor beiden was dit hun tweede toernooi, dus ze begrepen al heel goed wat de bedoeling was. Ze schopten goed en wisten hun partijen te domineren. Helaas trof Guido een jongen waar hij tijdens het Yashindo toernooi ook van verloor. Voor Jules een eerste plaats en Guido een tweede.

Jan-Arjen mocht als eerste aantreden. Hij vocht tegen een duidelijk ervarenere tegenstander. In deze partij wist Jan-Arjen een heel mooi punt te scoren met een dwit-chagi, maar zijn tegenstander scoorde meer. Al met al een zeer goede ervaring voor Jan-Arjen. Resultaat: tweede plaats.

Luuk Wilhelm had wat meer pech, hij had geen tegenstander. Wij hebben hem omgepouled naar een jongere leeftijdscategorie. Het gewicht en graad van Luuk was hetzelfde, maar hij was gemiddeld 15cm langer dan de rest. Met wat geluk, maar zeker ook wilskracht, wist Luuk een zwaar bevochten eerste plaats te halen. Vorige keer bij het Yashindo toernooi een tweede plaats, nu een eerste.

Micha begon gelijk tegen een zware, hardschoppende tegenstander. Micha schakelde bij en schopte ook veel terug met veel combinaties. Helaas toch deze partij verloren. De overige partijen wist Micha te winnen, waardoor er voor hem een tweede plaats was.

Iedereen heeft het erg goed gedaan en heeft zeel veel geleerd. Iedereen van harte gefeliciteerd en op naar het volgende toernooi in Baarn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *