Taekwondo examen

Bij taekwondo en hanmudo school Enoch Martial Arts uit Bunnik en Odijk was er op zondag 30 januari het clubexamen. Tijdens dit examen laten leerlingen van deze school zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben en of dat voldoet aan de exameneisen. Aan het einde van een periode kunnen leerlingen examen doen op advies van de leraren. In totaal deden er 28 leerlingen mee om een volgende graad te behalen.

In de ochtend was het de beurt aan de witte banders en de witte banders met een gele slip. Al vroeg in de ochtend begon het examen met het theoretische gedeelte, gevolgd door 5 praktijkonderdelen. Dat er bij deze groep goed geleerd was voor de theorie bleek al snel. Iedereen slaagde voor het theoretische gedeelte. Daarna begon het praktijkgedeelte. Tijdens het examen worden er verschillende praktische vaardigheden gevraagd, waaronder losse hand en beentechnieken, vormen, partneroefeningen, zelfverdediging, sparren en plankje breken. Je kon duidelijk zien dat de examenkandidaten gespannen waren, maar dat was geen belemmering voor het examen. De examencommissie was erg onder de indruk van de examenkandidaten. Als je examen doet en je voldoet aan de exameneisen, dan heb je een goed examen afgelegd en slaag je voor 1 kup graad. Als je een uitmuntend examen doet, slaag je, bij hoge uitzondering, voor 2 kupgraden.
De indruk die de examencommissie kreeg van deze kandidaten was zodanig dat er 4 leerlingen slaagden voor 2 kupgraden; Joey Cleyton (Werkhoven), Luuk Wilhelm (Zeist), Guido Simon en Micha Simon (Bunnik) slaagden in een keer voor gele band. In het zesjarig bestaan van de club een uitzonderlijke situatie omdat dit nog nooit bij jeugdleden is voorgekomen. Een unieke prestatie dus.

In de middag was het de beurt aan iedereen met gele band en hoger. Bijzonder te melden is dat dit examen voor Ashwin van der Vlugt uit Werkhoven zijn laatste examen is die hij kan doen bij Enoch Martial Arts. Ashwin is er al vanaf het begin van het ontstaan van club bij en was het zeer bijzonder om zijn laatste examen af te nemen voor zwart slip, 1ste kup. Zijn volgende examen zall de zwarte band examen zijn en deze wordt regionaal afgenomen. Ook leuk te melden is dat ons jongste lid, Rosa Stroomer 6 jaar, ook mee deed met het examen.

Ook hier begon het examen met het theoretische gedeelte en uiteindelijk heeft iedereen dit met een goed gevolg afgelegd. Daarna begon hetzelfde praktische gedeelte als bij de ochtendgroep. Iedereen presteerde goed op de praktische gedeelten en iedereen slaagde dan ook voor 1 graad. Zeker een prestatie om trots op te zijn omdat als je verder komt in het taekwondo, worden de examens ook zwaarder en worden strenger beoordeeld. De examencommissie was dan ook weer onder de indruk. Het examen begon om 13.30 en eindigde rond 18.00 uur. Het was fijn dat iedereen zo lang kon blijven, want het was het wachten meer dan waard: Iedereen geslaagd.

Al met al mag de 5 koppige examencommissie trots zijn op de resultaten. Hoofdtrainer Willem Enoch: “Het is bijzonder te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in deze sport. Ook leuk om te zien is de groei die kinderen maken die al 5 of 6 jaar bij ons zijn en nog steeds trainen. Het was een erg lange dag, maar zeker een dag om trots op te zijn, voor ons, de ouders en de kandidaten.”

Dit zijn de resultaten.
Geslaagd voor:
Gele slip – Luuk Huiden (Bunnik), Thomas Dorresteijn, Tjinté Kailola, Joost Schenk, Tim Kikkert (Odijk)
Gele band – Micha Simon, Guido Simon (Bunnik), Brian van Zutphen (Odijk), Joey Cleyton, Roy Bostelaar (Werkhoven), Wenzhi Zang (Utrecht), Luuk Wilhelm (Zeist) Siebrand Hage (Bilthoven)
Groene slip – Rosa Stroomer, Pascalle Boom, Bas Kraai (Bunnik), Jules Bekkers (Odijk), Nordin Charrat (Zeist), Noa Jongsma (Maarn), Fleur de Braal (Bilthoven), Niels Teseling (Austerlitz)
Blauwe slip – Matty Vink (Bunnik), Brian van Eck, Jan-Arjen Smid (Zeist)
Rode slip – Carlito van den Dolder (Zeist)
Rode band – Sandra Wardenier (Maarn)
Zwart slip – Ashwin van der Vlugt (Werkhoven)

groep2_11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *