ONK Hapkido 2018

Op zondag 11 maart was er in Culemborg de 15de editie van het Open Nederlands Kampioenschap Hapkido. Dit toernooi werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond.  Aan dit kampioenschap deden verschillende scholen mee uit Nederland en Duitsland, zo ook Enoch Martial Arts. Aan deze speciale jubileum editie van het ONK heeft EMA  met 3 hanmudo leden meegedaan. 

Anne en Sandra kwamen uit in de C-klasse en trainer Willem kwam uit in de A-klasse.  Anne deed mee met het onderdeel hosinsul, zelfverdediging, terwijl Sandra en Willem meededen met het onderdeel Nak Beop. Bij dit onderdeel moet je zover mogelijk springen en dan een voorwaartse judo rol maken. Degene die het verste springt, wint het onderdeel. 

Anne had sterke tegenstanders en samen met partner Sandra heeft ze een goede demonstratie gegevens. Helaas viel ze net buiten de prijzen, met maar een klein verschil op de nummer 3. Een goed verdiende 4 plaats viel haar ten deel. Sandra deed het ook goed en behaalde een derde plaats. Willem sprong in de zwarte banders klasse naar een tweede plaats.

Al met al een goed resultaat en volgend jaar doen we zeker weer mee. Namens Enoch Martial Arts iedereen gefeliciteerd met de behaalde prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *