Martial Arts event

Vandaag zijn Amila en Rick naar het Martial Arts Event in Oirschot geweest. We begonnen met het stijl onderdeel onder leiding van Ky Tu Dang, 8e dan taekwondo. Wat een enorme beheersing van je lichaam, Amila is continu partner geweest van hem en heeft goede tips meegekregen. Erg veel oefeningen voor de flexibiliteit en de nadruk lag ook op de energie omzetting naar de techniek. Zonder ritme krijg je een saaie vorm, voeg ritme toe met energie en het wordt een samenspel wat interessant is om naar te kijken.

Hierna kregen we het onderdeel Han Mu Do, voor taekwondoka’s een uitstap naar een andere koreaanse martial art en goed bruikbaar voor de hosinsul. Onder leiding van Frans van Boxtel, 6e dan Han mu do, hebben we diverse polsklemtechnieken uitgevoerd met vallen erbij. Hierbij werden uiteindelijk 2 van deze technieken met elkaar gecombineerd.

We sloten af met het sparringsonderdeel onder leiding van Henk Meijer, 6e dan taekwondo, welke gelijk de druk opvoer en conditioneel te werk ging. Het nieuwe sparren werd behandeld, been hoog en meerdere trappen die niet hard maar wel raak zijn voor de sensor op de grote toernooien. Veel met kussens gewerkt en druk zetten door middel van schijnbewegingen en daarmee reactie uit te lokken.

Al met al een hele leerzame dag en enorm leuk om zo enthousiast meegenomen te worden door deze grootheden naar deze topniveau’s. Een aanrader voor de volgende keer voor iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *