NHB Hapkidodag 2019

Zondag 10 November was het dan zover, de NHB hapkidodag! Deze dag werd door de Nederlandse Hapkido Bond georganiseerd en is een dag waarbij er meerdere sporten worden aangeboden. Je kan eens een kijkje nemen in de keuken van een andere martial art en krijg je les van verschillende leraren. Altijd interessant om andere visies en ideeën te horen. Zo werd er naast Hapkido ook lessen Taekwondo, Aiki-Judo, Karate en Kapap gegeven.

Vanuit Enoch Martial Arts deden een viertal leerlingen mee en leraar Ricky mocht op deze dag ook twee taekwondo clinics geven. Hij verzorgde voor zowel junioren als senioren een les.

De geluiden waren erg positief over deze dag. Voor de jeugd was het erg leuk omdat ze veel geleerd hebben voor wat betreft trappen, stoten klemmen en rollen. Voor de senioren was het een mooie ervaring om van veel verschillende leraren les te krijgen en verschillende ideeën mee te krijgen. Zo was er bijvoorbeeld het taekwondo dat veel op kracht en snelheid gebaseerd is en het aiki-judo dat erg op ontspanning gericht is.

De lessen die Ricky mocht geven waren drukbezocht. De leerlingen werden beloond met veel mooie Taekwondo technieken. Na de stagedag is iedereen die mee wilde eten uit eten geweest. Dit zijn de momenten waarbij heerlijk bijgepraat kan worden over de dag en waarbij veel visies gedeeld zijn met elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *