Hanmudo seminar 2016

In het weekend van 15 en 16 oktober 2016 was er in Uden het jaarlijkse seminar onder leiding van Grootmeester Dr.He Young Kimm. Dr.Kimm is de grondlegger van het Hanmudo systeem. Natuurlijk was Enoch Martial Arts ook weer van de partij.

Op vrijdag 14 oktober was er het half jaarlijks danexamen. Een 19 tal personen deden examen. Onze trainer Ricky van Rijn was partner voor Bryan de Ronde, trainend bij Hanmudo Stichting Delft. Bryan deed examen voor eerste dan. Onze gast examinator A. van Workum deed examen voor de zesde dan.

Het thema van deze stage was het sparren binnen het Hanmudo. Het hanmudo kent ook een eigen sparsysteem en daar besteedde Dr.Kimm veel aandacht aan. Na een ochtend 3 stoot technieken en 3 traptechnieken geoefend te hebben, werd de rust even gebracht door Master Harm Verkuijlen. Hij behandelde de eerste 4 vormen die het Hanmudo kent.
Na de middag pauze zijn we verder gegaan met het sparren. Het sparren kent ook een grondgevecht waarin houdgrepen en verwurgingen voorkomen. Deze hebben we ook uitvoerig behandeld en met veel plezier en hard werken hebben we dit goed doorgenomen.

De eerste dag was snel ten einde en op zondag startte dag 2. Deze dag werd gestart met een uitvoerige herhaling van de stoot en traptechnieken van dag 1, waarna Chief Master Ernst Jan Rolloos uit Zwitserland een serie behandelde met mestechnieken. Naast het kunnen uitvoeren van de technieken werd ook aandacht besteed aan de scheidsrechters, hoe moet je een partij leiden en wat zijn de commando’s die men moet gebruiken.
Het middag gedeelte werd gebruikt voor het oefenen van sparsituaties. Dr.Kimm eindigde de dag met wederom technieken uit het grondgevecht en ging daarbij meer in op de armklemmen en te gebruiken verwurgingstechnieken.

De stage was uitermate leerzame en erg plezierig, ook niet onbelangrijk bij het trainen. Het seminar werd afgesloten met de uitreiking van alle certificaten en bekendmaking van de uitslag van de examens. Iedereen heeft een goed examen laten zien en zijn Ricky’s partner Bryan en onze gast examinator A. van Workum geslaagd.

Bijzonderheid: Tijdens dit examen hebben 4 personen de zesde dan Hanmudo behaald en zijn daarmee de hoogsten binnen Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *