NHB Hapkido stage

Op Zondag 4 Februari jl. zijn Willem en Ricky gevraagd om ieder een les te geven op de Nationale Hapkido Bond stage. Tijdens de les van Willem kregen de deelnemers de mogelijkheid kennis te maken met het Taekwondo. De deelnemers werden eerst opgewarmd met wat makkelijke trappen die later werden uitgebreid naar een aantal lastige trapcombinaties. De aanwezige deelenemers hebben goed gewerkt en dat was te merken.

Bij de les van Ricky werden de deelnemers bekend gemaakt met het Hanmudo waarbij het Infinity Block de focus genoot. Er werden ook een aantal verdedigingen tegen een trap aanval behandeld waarbij de focus ligt op de timing en terugkomende structuur van stoot, trap, klem, worp. Als afsluiter een aantal klem applicaties die als opvolging kunnen worden gebruikt.

Willem en Ricky deden ook nog mee met andere onderdelen als participant en hebben een leuke leerzame tijd gehad. Na de stage zijn Ricky en Willem met de andere leraren gezamenlijk gaan eten. Ook hier was het erg gezellig en werd de dag nog haarfijn nabesproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *