instaptoernooi TKD

Afgelopen zaterdag 5 juni werd bij Theo Meijer sport het eerste instap spar toernooi van 2010 gehouden.

Met een kleine delegatie van 3 deelnemer: Niels Teseling, Jules Bekkers en Rebecca van Vianen, onder leiding van coach Brian Vermeer, nam EMA deel aan dit toernooi.

Voor zowel Niels als Jules was dit het eerste spar toernooi. Beide doen nog niet zo lang Taekwondo en zijn pas sinds kort onderdeel van het spar team. Voor Rebecca was dit het tweede instap toenooi. Vorige keer in Barneveld had zij al een tweede plaats behaald dus de verwachtingen waren hoog voor haar.

Na lang wachten mocht Rebecca als eerste de mat op. Ze begon iets wat onwennig maar luisterde goed naar de aanwijzing van haar coach. Ze had al een blessure opgelopen aan haar teen. Ondanks dat deze blessure bijna tot opgave leidde in haar 3e wedstrijd heeft ze alle drie de partijen overtuigend gewonnen wat haar een 1e plaats opleverde.

Niels mocht daarna het veld op. Ondanks zijn zenuwen kwam hij overtuigend uit de hoek en won zijn eerste partij duidelijk. Terwijl de poule van Niels bezig was moest Jules ook aantreden op een ander veld. Dit had tot gevolg dat coach Brian al schreeuwend tussen twee velden in de twee deelnemers stond te coachen. Niels moest in totaal vier wedstrijden sparren, de eerste twee heeft hij de duidelijk gewonnen. De derde wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe en was hij helaas de mindere. De laatste wedstrijd heeft hij zich volledig herpakt en won deze duidelijk wat leidde tot een 2e plaats. Jules had het geluk dat er iemand in de poule uitviel waardoor hij maar drie wedstrijden hoefde te spelen. Desondanks waren het zware wedstrijden die met name door zijn strategische spel allemaal heeft weten te winnen. Dit betekende ook voor hem een eerste plaats.

Coach Brian was enorm trots op de manier hoe zijn deelnemers gegroeid zijn in de afgelopen tijd met een geweldige 100% score als resultaat op dit toernooi. EMA feliciteert alle drie de deelnemers met deze geweldige prestatie en hoopt dat jullie de volgende keer weer van de partij zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *