Kyusho Jitsu Kyu examen

Op zondag 22 april was er in Oirschot het Kyusho Jitsu kyu examen. Onder leiding van 6de dan Dim Mak Louk Franken en 1ste dan Kyusho Jitsu Geert van Kollenburg hebben Willem Enoch, Ricky van Rijn en Brian Vermeer hun examen afgelegd. Omdat Willem en Ricky, als instructeurs in opleiding, uitgenodigd waren om de examens ook te beoordelen, hebben zij het praktisch gedeelte van het examen vooraf aan de rest van de examenkandidaten gedaan.

Het examen Kyusho Jitsu bestaat uit een groot theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte waarin onder andere verschillende behandelde thema’s moeten worden getoond. Bij Kyusho Jitsu is het van belang om de verschillende drukpunten te kennen en afhankelijk van het thema dat je moet tonen, worden verschillende drukpunten aangeslagen. Voor gele band moet het principe summatie getoond worden. Voor oranje band Yin Yang en voor groene band wordt de voedende cyclus gevraagd. Voor blauwe band wordt de controlerende cyclus gevraagd te tonen. Naast je eigen thema dat je moet laten zien, dien je ook de vorige thema’s te beheersen en te tonen.

Willem heeft examen gedaan voor de blauwe band en Ricky heeft het groene band examen afgelegd. Het was een pittig examen, maar wel erg leerzaam. Daarna deed iedereen het theorie gedeelte. Na dit gedeelte van het examen was het de beurt aan Brian. Hij legde het examen af voor de gele band. Partner Jules was hiervoor speciaal naar Oirschot afgereisd en samen hebben ze een mooi examen laten zien.

Na een lange dag was het tijd voor de uitslag, alle kandidaten zijn geslaagd. In juni zullen twee andere leden, Henk en Sandra, examen gaan doen voor hun gele band. Na de zomervakantie zullen Brian en Henk het lerarenteam Kyusho Jitsu komen versterken, waardoor Enoch Martial Arts met 4 instructeurs (i.o.) Kyusho Jitsu lessen zullen gaan geven.

De eerst volgende Kyusho Jitsu training bij Enoch Martial Arts zal op vrijdag 25 mei gegeven worden op onze locatie in Odijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *