Succesvol danexamen

Tijdens het nationale danexamen op zaterdag 20 juni zijn 5 leden van EMA geslaagd voor een nieuwe dangraad.

Geslaagd zijn:

Monique Schuddeboom 1ste dan
Sandra Wardenier 2de dan
Alexandra van der Kracht 3de dan
Amila Zuko 3de dan
Henk van de Wetering 4de dan.

Voor Sandra, Alexandra, Amila en Henk het examen in de ochtend. Voor Sandra en Alexandra was het een herkansing voor beiden op 2 onderdelen. Sandra liet met partner Ashwin goede en krachtige hosinsul zien en het sparren was gevarieerd. Alexandra liet met Brian een goede stapsparring zien en brak nu zonder moeite alle planken bij haar breektest.

Amila en Henk moesten een volledig examenpakket zien, te beginnen met de stijlvormen. Amila ging verder naar stapsparring met haar partner Rick en Henk liet een mooi programma 1, 2 en 3 stapsparring zien met partner Remco. Voor beiden volgde het onderdeel hosinsul. Voor Amila verdediging tegen mesaanvallen en Henk moest een variatie laten zien op lichaamsaanvallen, stokaanvallen en mesaanvallen. Tegen Lysette liet Amila het onderdeel sparren zien en Henk moest het onderdeel Chokki Taeryon laten zien. Een mooie serie waarin beenaanvallen verdedigd moeten worden met beenblokken. Afsluiten moesten ze ook de breektest uitvoeren en zonder enig probleem werden de planken gebroken.

Na het altijd lange en spannende wachten op de uitslag, werden bijna 1 voor 1 alle namen van onze leden opgenoemd. 4 geslaagd. Wat een positief vooruitzicht voor de middag.

In de middag was het de beurt aan Monique. Zij begon met de vormen, waarna de stapsparring en hosinsul met Rick volgde. Het sparren liet ze met Lysette zien. Ze sloot haar examen af met breektesten. Hier maakte Monique het nog even spannend door 2x de planken niet te breken. Gelukkig lukte de derde poging zonder twijfel en was ook hier het lange wachten begonnen. Gelukkig was het het wachten waard en slaagde zij voor haar eerste dan Taekwondo.

Iedereen van harte gefeliciteerd en alle partners enorm bedankt. Het was een lange en spannende dag met gelukkig een 100% score.

Geslaagden voor de hogere dangraden
Geslaagden voor de hogere dangraden
Monique geslaagd 1ste dan
Monique geslaagd 1ste dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *