examen EMA leden

Op zondag 9 december 2012 waren er in de Irenezaal de clubexamens Taekwondo. In totaliteit waren er 16 jeugdleden en 3 volwassenleden die een examen af hebben gelegd voor de volgende graad.

In de ochtend was het de beurt aan de jeugdleden om hun geleerde stof te laten zien. Het eerste onderdeel was de theorie vragen. Het theorie examen bestaat uit 10 meerkeuze vragen. Na dit onderdeel volgde het eerste praktijkonderdeel; stoten, trappen en armtechnieken. Het tweede pratijkonderdeel was de stijlvormen. Je kon duidelijk merken dat de kinderen hier super goed op geoefend hebben. Het zag er allemaal mooi uit.

Het derde praktijkonderdeel bestond uit een partner oefening en zelfverdediging. Ook dit was zeer leuk en mooi om te zien. Het vierde onderdeel was het sparren. Hierbij kregen de kinderen een borstbeschermer samen met meer beschermingsmaterialen om en lieten zij zien hoe goed ze elkaar konden raken; sparren. Hierna kwam het meest spannende onderdeel van de dag; het plankje breken. Heel veel kinderen hebben hier erg naar toe geleefd en toen was het zover. Elke leerling heeft met een bepaalde techniek één of meerdere plankjes door gekregen.

Na dit onderdeel is de examencommissie gaan overleggen wie er wel of niet geslaagd zouden zijn. De commissie was snel klaar met overleggen, iedereen geslaagd. Bijzonder is wel de prestatie van Rinske Huitema. Zij wist in 1 keer te slagen voor gele band.

In de middag was het de beurt aan onze 3 volwassenleden die examen gingen doen. Alle onderdelen zijn hetzelfde als die van de jeugdleden. Gelukkig was ook het resultaat hetzelfde. In deze groep zijn alle kandidaten geslaagd, waarbij Dominique Engelen in 1 keer de gele band behaalde.
Hieronder de volledige uitslag:

Jeugd:
Gele slip: Danique van Werven, Shirley Brummer, Rosa van Alfen, Leon Trapman en Kieran Houtgraaf.
Gele band: Rinske Huitema, Timo van’t Klooster, Quinten Man, Robin Bakker en Yael Zuckerman.
Groene slip: J.J. Snel.
Groene band: Max van der Wijk en Nordin Charrat.
Blauwe slip: Rosa Stroomer, Guido Simon en Micha Simon.

Volwassenen:
Gele band: Dominique Engelen.
Groene slip: Henk Wismans en Lysette Kleuver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *