Ashwin 2de poom

Ashwin van der Vlugt, 14, Werkhoven, is afgelopen zaterdag 14 december geslaagd voor de tweede poom Taekwondo. Het examen vond plaats op het sportcentrum Papendal te Arnhem. ’s Ochtends was iedereen voor 2de dan/poom en hoger aan de beurt. Een poomgraad is gelijk aan een jeugd zwarte band, deze band is dan ook nog niet helemaal zwart, maar half zwart en half rood.
Het examen begon voor alle examenkandidaten met het theoretische gedeelte. Ashwin deed zijn praktijkexamen voor een hele bijzondere groep examinatoren. De examencommissie bestond uit de enige 2 achtste dangraad houders in Nederland en 1 examinator met de zevende dan. Ashwin begon in zijn groep als tweede en startte met de stijlvormen. Omdat Ashwin eerder deze maand brons haalde bij het NK, verwachtten we niet dat dit een lastig onderdeel zou worden. Dat bleek ook zo te zijn, want hij liep zijn 3 vormen super goed.

Het volgende onderdeel was een partner oefening. Samen met partner Sandra Wardenier liet hij ook hier weer een hele goede serie zien. Je kon goed zien dat ze behoorlijk vaak samen getraind hebben. Na dit onderdeel kwamen de zelfverdedigingstechnieken tegen stok aanvallen. Ashwin voerde zijn technieken zeer gecontroleerd uit en het zag er goed uit. Na dit onderdeel kwam het onderdeel sparren; het meest favoriete onderdeel van Ashwin.

Eerst moest hij 1 minuut demonstreren dat hij goed kan reageren op een trapkussen en daarna moest hij 1 minuut sparren. Als huidig Nederlands kampioen sparren was dit duidelijk geen probleem. De afsluiting van het praktijkgedeelte is het breken van plankjes. Voor Ashwin een spannend onderdeel, maar zonder enig probleem voerde hij zijn technieken uit.
Daarna begon het lange wachten op de uitslag, misschien wel het meest zenuwslopende gedeelte van het examen. Eenmaal opgesteld, begon de examencommissie met het mededelen van wie er geslaagd waren voor de volgende poom-/dangraad. Ashwins naam werd gelukkig ook omgeroepen en hij kon dus zijn welverdiende diploma ophalen. Vanaf nu is Ashwin dan ook 2de poomgraad houder. Voor sportschool Enoch Martial Arts is dit ook een leuk en bijzonder resultaat. Ashwin traint al bij de club sinds 2005, het prille begin van deze sportschool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *