EHBO

Op 15 mei 2010 hebben alle trainers en assistent trainers van Enoch Martial Arts een door het Oranje Kruis erkende cursus Kinder-EHBO afgerond. De cursus was specifiek afgestemd op docenten in verschillende vechtsportdisciplines, waardoor herkenbare situaties gebruikt werden. Zo kwamen de meest voorkomende blessures aan bod. Te denken valt aan zwellingen of kneuzingen door bijvoorbeeld een trap tegen de elleboog of een wondje her en der. Iedere trainer kent nu de uniforme wijze om een snelverband en/of drukverband aan te leggen en zelfs een moeilijk te verbinden knokkel of vinger kan op een professionele behandeling rekenen.

Echter, ook op minder vaak voorkomende situaties dient alert te worden gereageerd. Oververhitting, kortademigheid en brandwonden vragen om een juiste handelswijze die iedere trainer zich eigen heeft gemaakt. Ook als een taekwondoka of hanmudoka onverhoopt het bewustzijn verliest, weet nu elke trainer adequaat te handelen. De technieken van reanimatie en beademing van baby tot volwassene zijn uitvoerig in theorie en praktijk geoefend. Voor degene die bekend is met EHBO zullen ook de Heimlich manoeuvre, de noodvervoersgreep Rautek en de stabiele zijligging geen vreemde termen zijn. Ook het gebruik van een AED (defibrilator) kwam aan bod.

Alle trainingen bij Enoch Martial Arts worden onder het best mogelijke toezicht gegeven. De veiligheid van iedere leerling en het onderlinge respect staan hoog in het vaandel, maar bij sporten bestaat kans op blessures. Onze trainers zijn opgeleid om de gezondheid van de leerlingen maximaal te waarborgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *