Taekwondodag District West

Fun stond centraal tijdens de Taekwondodag van District West op zaterdag 14 mei in Sporthal Leidschenveen (Den Haag). Een vleugje stijl, te gekke tricks & kicks, een zelfverdediging varia en een dynamische freestyle clinic lieten de deelnemers taekwondo op een heel andere manier dan gebruikelijk beleven.
Ook al bleken het Pinksterweekend, de schoolvakantie en het 25ste Kawarmala toernooi geduchte concurrenten, toch sprak districtsbestuurslid Wilma van Velzen bij aanvang de belofte uit dat het een toptaekwondodag met veel fun zou worden. Daarmee zei ze niets te veel, want ondanks de lage opkomst werd een geweldige happening neergezet waaraan met veel enthousiasme is deelgenomen.

Sylvestro van der Kooye (6e dan), stijl coördinator District West, beet het spits af door de puntjes op i te zetten met nuttige tips en oefeningen in de aanloop naar de Districtskampioenschappen Stijl West-Nederland die zaterdag 18 juni op het programma staan. De download met nadere informatie hierover staat al op de website, zie www.taekwondobond.nl Bas Bokkes (4e dan), bekend van het TV programma ‘Veronica’s Fight Master’ en oud-lid van het nationaal taekwondoteam, verraste met een serie dynamische oefeningen waarin sprongkracht en rotatievermogen op een uitnodigende manier waren doorvertaald. Willem Enoch (6e dan) deed daar nog een schepje bovenop met een varia zelfverdediging. Hij maakte het extra spannend door de taekwondoka’s enkele vrije vormen voor te schotelen. Meer zoals je jezelf zou verdedigen op straat, maar ook dit is taekwondo.


De uitsmijter was een free style clinic van Soraya Wahjudi, de beste free styler in haar leeftijdscategorie en die eerder met de Karate Girls furore maakte in Holland’s Got Talent en bij het EK 2013 in Polen nota bene twee podiumplaatsen haalde. Voor het uitvoeren van balansoefeningen en het maken van extra hoge sprongen had Soroya voor haar clinic zelfs een tumblingbaan meegenomen. De deelnemers wist zij bovendien zo te motiveren dat deze per groepje een zelfbedachte free style oefening lieten zien ter afsluiting. Uiteraard trakteerde Soraya iedereen ook nog op een free style demonstratie uit haar eigen repertoire.
Teruggekeken wordt op een geslaagde Taekwondodag en reeds nu al is besloten dit nog eens over te doen. Gerekend wordt dan op een maximaal aantal deelnemers. Gezien het grote aantal taekwondoleden in District West zou dit toch te realiseren moeten zijn!


Kijk hier voor een compilatie van de afgelopen Taekwondodag op YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *