Hapkido examen

Op vrijdag 07 juli 2023 hebben Tessa en Huub het Hapkido examen gedaan. Het examen bestaat uit diverse onderdelen, gebaseerd op de danexamen eisen gegeven door de Nederlandse Hapkido Bond.

Het examen kent 3 praktijkonderdelen en begon met praktijk onderdeel 1. Hier moesten Tessa en Huub verschillende hand en beentechnieken uit onder andere het Taekwondo demonstreren. Ook zitten in dit onderdeel diverse werp technieken als ook het onderdeel valbreken. Alle werp en valtechnieken komen onder andere uit het judo.

Praktijk onderdeel 2 is vooral gebaseerd op het thema zelfverdediging. Hier moesten Tessa en Huub zichzelf kunnen verdedigen tegen pols, kleding en lichaams aanvallen, maar ook tegen trapaanvallen.

Het laatste praktijkonderdeel is het vrije gedeelte. 4 minuten lang hebben Tessa en Huub technieken moeten laten zien die de examencommissie vraagt uit te voeren. Het betreft vooral technieken uit de vorige bandkleur examens. Het examen werd afgesloten met het vrije gevecht, dat wil voor groen zeggen dat je 2 minuten lang verschillende aanvallen krijgt en het doel is je tegenstander naar de grond te brengen.

Het was een pittig examen, maar Tessa en Huub hebben mooie technieken laten zien. Bij beide leerlingen was goed te zien dat ze zichzelf goed kunnen verdedigen. Het examen zag erg goed uit en daarom zijn beide leerlingen geslaagd voor de groene band Hapkido.

Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe kleur. Op vrijdag 13 oktober is het inhaal examen voor de andere hapkido leden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *