Nieuwe dangraden bij EMA

Op zaterdag 23 juni was er in Hoogwoud het regionale danexamen. Op deze dag worden de examens afgenomen voor zwarte band, eerste en tweede dan. Voor kinderen tot en met 14 jaar heet dit een poomgraad, een kinder zwarte band.

Enoch Martial Arts deed mee met 2 personen, Sandra Wardenier (14 jaar, Maarn) en Alexandra van der Kracht (24, Arnhem). Op dit examen moet je voor een aparte commissie je examen afleggen in verschillende onderdelen, te weten: Theorie, vaste vormen (taeguks), partneroefening (Ilbo Taeryon), zelfverdediging (Hosinsul), sparren en plankjes breken. Alexandra hoefde enkel het onderdeel Taeguks te herkansen, maar Sandra moest alle onderdelen doen, omdat dit haar eerste examen was. Alexandra voerde haar vormen in de ogen van hoofdtrainer Willem Enoch goed uit. Maar ja, het wachten is op de uitslag van de examencommissie.

Daarna was het de beurt aan Sandra. Zij begon ook met de vormen, gevolgd door de Ilbo Taeryon en Hosinsul. Voor de laatste twee onderdelen had haar partner Ashwin van der Vlugt uit Werkhoven het zwaar te verduren. Sandra voerde haar technieken namelijk supergoed uit. Hosinsul werd gevolgd door sparren. Sandra vocht een goede partij. Het examen werd afgesloten met het onderdeel plankjes breken. Sandra moest 3 planken breken en dit deed zij dan ook zonder enig probleem. Na dit alles was het wachten op de uitslag. Gelukkig slaagden beide dames, dus 1ste poom voor Sandra en 2de dan voor Alexandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *