Danvoorbereidingsstage

Vandaag was er een danvoorbereidingstraining waarbij er onder andere training werd gegeven door Gerard van den Berg en Jafar Zareei, beide houder van de 8e dan.

De training begon met een warming-up en een gewetensvraag wie het reglement al eens had doorgenomen. Vervolgens werd de groep gesplitst in 3 groepen, 1e dankandidaten, 1e poomkandidaten en de kandidaten voor 2e dan en hoger.

Vandaag stond dan ook in teken van het danexamen en de regels eromheen, er werden hierbij veel tips en tricks meegegeven voor onder andere het uitmeten van de breektesten en de ilbo taeryon (een staps-sparring). Alle examenonderdelen werden behandeld op de theorie na, het sparren is bijvoorbeeld anders dan wedstrijdsparren omdat in dit geval je tegenstander heel moet blijven en je goed en duidelijk moet laten zien wat je in huis hebt, en daarbij komen alle tips van pas. Vooral de verschillende perspectieven van de leraren en overdracht van hun kennis is enorm gaaf, leuk en zeer nuttig voor het uiteindelijke danexamen.

Dit alles maakte vandaag tot een zeer geslaagde dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *