Ashwin slaagt voor derde dan

Zaterdag 25 juni was het dan zover, het danexamen van Ashwin van der Vlugt uit Werkhoven. Het examen begon met de theorie (35 vragen). Na het theoretisch gedeelte begonnen 5 praktijkonderdelen en hierbij nam de spanning dan ook behoorlijk toe. Het volgende onderdeel waren de stijlvormen, hierbij liet Ashwin fantastische vormen zien. Je kan hier goed terug zien dat hij bij het Nederlands stijlteam getraind heeft.

Na dit onderdeel kwamen de partneronderdelen stapsparring en zelfverdediging tegen mes aanvallen. Deze werden vlak na elkaar uitgevoerd. Hier liet Ashwin een goede en krachtige stapsparring zien, waarin hij enorm goed liet zien wat hij in huis had met een variatie aan trappen en handtechnieken. Ashwin toonde goede, gecontroleerde en beheerste technieken.

Bij het onderdeel zelfverdediging is het de bedoeling voor de derde dan dat je jezelf kan verdedigen tegen aanvallen met een mes. Het ging er hard aan toe en hier hield hij het wapen dan ook goed in de gaten. Zijn partner had het hier even zwaar te verduren.

Bij het volgende onderdeel, het sparren, was dat ook te zien en het zakte iets in op het einde. Gelukkig heeft Ashwin als tweevoudig Nederlands kampioen sparren genoeg ervaring en kon hij alsnog een mooie partij neerzetten.

Het breektest is het laatste onderdeel. Hierbij moet hij 4 planken breken. Het was duidelijk te zien dat de zenuwen en alle kracht eruit kwam om de planken te breken, Ashwin legde al zijn energie erin en dat was voor iedereen goed zichtbaar.

De uitreiking is altijd een spannend moment, maar hij had geluk. Bij de diploma uitreiking werd zijn naam werd als eerste genoemd: “Geslaagd voor derde dan A.M. van der Vlugt”. Ashwin heeft zijn derde dan meer dan verdiend gehaald. Al met al een zeer bijzondere prestatie en met zijn 16 jaar is hij 1 van de jongste derde dan dragers van Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *