Druk examen weekend

Het afgelopen weekend was een druk weekend voor Taekwondo en Hanmudo school Enoch Martial Arts. Twee leden die sinds enige tijd Taekwondo trainen bij EMA probeerden op het regionale danexamen hun tweede dangraad Taekwondo te behalen. Een dag later waren het de leden van EMA die opgingen voor een volgende kupgraad.

Voor een zwarte band examen (1 dan of hoger) worden de examens regionaal of nationaal afgenomen. Dat betekent dat er grootmeesters de examens afnemen en de examenkandidaten beoordelen. Deze examens worden dus niet meer via de club gedaan. De examens voor de gekleurde banden (geel, groen, blauw en rood) worden wel door de school afgenomen en daarvan waren op zondag 27 juni de examens in de Irenezaal in Bunnik.

Voor beide examens worden er verschillende onderdelen gevraagd. Bij de danexamens waren dat de theorie, stijlvormen, partneroefeningen, verdedigingen tegen stokaanvallen, sparren en plankje breken. Voor de bandexamens zijn er ook verschillende onderdelen, waaronder theorie, hand en beentechnieken, stijlvormen, partneroefeningen, verdedigingen tegen aanvallen, sparren en het plankje breken.

Jacco de Vries en Daniel Prins legden in de ogen van hoofdtrainer Willem Enoch een goed examen af. Gelukkig was de examencommissie het er ook mee eens. Beiden zijn dan ook in een keer geslaagd voor hun tweede dan Taekwondo.

Een dag later waren het de leden van EMA die opgingen voor een volgende kupgraad. Ondanks de warmte en het vroege tijdstip waren het alsnog 15 personen die opgingen. Helaas heeft niet iedereen op dat moment kunnen laten zien wat we graag wilden zien. Drie personen mogen onder wat rustigere omstandigheden woensdag enkele onderdelen van hun examen opnieuw doen. De overgebleven twaalf kandidaten slaagden ieder voor de volgende graad. Er waren zelf 2 personen die slaagden voor 2 graden in een keer; een bijzondere prestatie: Elena Aseby (van geel naar groen) en Anna Petersen (van wit naar geel).

De geslaagden zijn:
Gele slip: Wenzhi Zhang (Utrecht) en Siebrand Hage (Bilthoven)
Gele band: Rosa Stroomer, Bas Kraai (Bunnik), Felix Blankestein, Nino Blankestein (Odijk), Nordin Charrat (Zeist), Anna Petersen (Utrecht), Niels Teseling (Austerlitz), Fleur de Braal (Bilthoven)
Groene band: Elena Aseby (Utrecht)
Blauwe band: Evert Walrave (Bunnik).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *