Examen Kyusho Jitsu

Op zondag 18 november zijn er door de Dim Mak Europe kyu examens georganiseerd voor het Kyusho Jitsu. Enoch Martial Arts deed mee met 3 kandidaten. Jules en Rachid gingen op voor de gele band, Henk deed examen voor de oranje band. Namens Enoch Martial Arts zaten Ricky en Willem in de examencommissie.

Een Kyusho Jitsu examen bestaat uit een groot theoretisch gedeelte en een praktijk deel. Voor gele band moet je alles weten over summatie (het meervoudig aanslaan van een zenuwbaan). Yin Yang is het thema voor oranje band. Voor het praktijkdeel moet je technieken laten zien waarbij je drukpunten aanslaat die te maken hebben met het thema voor je bandkleur. Het aanslaan van drukpunten heeft als effect dat de tegenstander in verwarring gebracht wordt. Daarmee zal een uitgevoerde techniek effectiever worden. Het aanslaan van drukpunten wordt binnen technieken van je eigen Martial Arts uitgevoerd.

Jules verbaasde de examencommissie met zijn flinch reactie, Rachid maakte grote stappen waarbij hij zijn technieken duidelijk in een mooie flow liet zien en Henk maakte flitsende trappen en trapverdedigingen. Allen overtuigden met hun technieken de examencommissie. Na voor iedereen een lang examen kwam de uitslag.

Alle kandidaten zijn geslaagd voor hun volgende graad. Enoch Martial Arts is nu 2 gele banders en 1 oranje band rijker. Gefeliciteerd!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *