Taekwondo geslaagden

Op zondag 22 januari was er op onze locatie in Bunnik het half jaarlijks Taekwondo examen. 13 kandidaten deden hun uiterste best om voor de 3 koppige examencommissie te laten zien wat zij de laatste tijd allemaal geleerd hadden. De kandidaten waren ook erg zenuwachtig.
Het examen bestaat uit een theorie gedeelte en 5 praktijk onderdelen. De kandidaten begonnen allemaal met een aantal theorie vragen. Daarna was het tijd voor de taeguks, de taekwondo vormen.

Na deze vormen werd een partner oefening gedaan, de zogenaamde stapsparring. Met deze partner oefening laat je inzicht, timing en techniek zien. Gelijk hierna werd het onderdeel hosinsul, zelfverdediging laten zien.

Na deze twee onderdelen kwam het onderdeel sparren. Afhankelijk van de graad moet je een bepaalde tijd sparren, voor gele slip moet je 1 minuut sparren, maar voor rode slip moet je 2x 2 minuten sparren. Al met al een zwaar onderdeel.

Na het sparren werd het laatste onderdeel getoond, het plankje breken. Bijzonder aan dit examen was dat iedereen in 1 keer door het plankje kwam.

Het was een bijzonder goed examen, want er zijn 4 leerlingen met 2 graden geslaagd. Dat is best bijzonder. 1 geupgraad slagen betekent dat je een goed examen gedaan hebt en voldoet aan de exameneisen. 2 geupgraden slagen betekent dat je uitmuntende dingen hebt laten zien over alle 5 de praktijk onderdelen. Noa, Mille, Nienke en Lysette zijn dubbel gegradueerd.

Iedereen van harte gefeliciteerd en dit zijn de geslaagden:

Voor gele slip:
Max van den Ende
Jelte Menger
Otto Michels
Anouk Overgoor
Sjaak Rijksen

Voor gele band:
Noa Hatt
Mille Tummers

Voor groene slip:
Nienke Overgoor

Voor groene band:
Rosa van Alfen

Voor blauwe slip:
Lysette Kleuver

Voor rode slip:
Rinske Huitema
Rosa Stroomer
Max van der Wijk

Foto’s zullen snel op onze facebook pagina verschijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *