Eerste Hapkido examens

Onlangs waren in Bunnik bij Enoch Martial Arts de allereerste Hapkido clubexamens. Sinds september 2019 is EMA begonnen met het geven van Hapkidolessen en nu was het tijd voor de examens. Een zestal leerlingen deden examen voor de volgende graad. 5 personen deden examen voor de gele band, 1 deed het oranje band examen.

Hapkido is een zeer complete Koreaanse zelfverdedigingssport. Zo bevat Hapkido trappen, stoten, worpen, grondtechnieken en wapenoefeningen.

De gele band examens waren voor zowel de jeugdleden en de volwassenen en de onderdelen zijn voor beide groepen hetzelfde. Het examen begon met enkele trap en stoot/slagtechnieken en non-contact sparren. Na dit onderdeel kwam het onderdeel bevrijdingen en klem/controle technieken.

Het examen werd afgesloten met valtechnieken en diverse worpen.

Voor oranje band was het examen een stuk uitgebreider. Voor oranje band moet je alle technieken voor de gele band kunnen laten zien en bij dezelfde onderdelen worden meer technieken gevraagd te demonstreren. Daarnaast zijn er ook nog extra onderdelen toegevoegd aan het examen, waaronder het onderdeel grondtechnieken, stoot/duwaanvallen en kleding/lichaamsaanvallen. Het examen voor oranje band wordt afgesloten met het onderdeel plankje breken.

De examencommissie mag tevreden terug kijken op de eerste examens. Iedereen heeft het goed gedaan. Iedereen is dan ook geslaagd voor de volgende graad.

Geslaagd voor de gele band:

Tessa, Tom, Rob, Rachid en Huub.

Geslaagd voor de oranje band:

Jules.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *