Nunchaku-do les

Op vrijdag 2 november hebben Otto Koedooder en zijn vrouw Martje bij Enoch Martial Arts een gastles Nunchaku-do gegeven.  De les begon met de openingsgroet. Hierna werd kort uitgelegd welke onderdelen het Nunchaku-do kent. Deze onderdelen komen toch sterk overeen met onderdelen die we binnen het Taekwondo kennen.

Na een warming up zijn we begonnen met de basistechnieken binnen het nunchaku-do. De eerste oefening was het overpakken. Dit blijkt al een behoorlijke lastige oefening te zijn, maar na verloop van tijd ging het steeds beter. Na deze eerste oefening werd ons twee basistechnieken geleerd, de eerste en tweede opwaartse zwaai. Ook dit bleek weer uitermate lastig te zijn en na flink wat oefenen, lukte het redelijk.

Na de basisoefeningen zijn we met het kumite, gevecht, begonnen. Hier kwamen de basistechnieken weer aan bod, samen met enkele basisblokken. Het sparren is erg leuk om te doen, maar het uitvoeren van minstens 2 technieken alvorens een aanval te plaatsen is erg lastig en vertraagd voor ons nog het gevecht.

Nadat Otto en Martje een demo gaven van het kumite, dus hoe het echt moet, en enkele kata’s, zijn we begonnen met free-style. Erg leuk om te doen en iedereen maakte er zeker wat van.  Uiteindelijk was de les na een dikke twee ten einde en iedereen was erg enthousiast.

Het is erg interessant om te zien hoe twee op het eerste oog verschillende gevechtsstijlen toch enorm veel overeenkomsten hebben. Namens Enoch Martial Arts danken we Otto en Martje voor deze geweldige les en zien we hen graag weer terug om deze les een mooi vervolg te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *