Taekwondo examens

Op zowel dinsdag 4 als vrijdag 7 juli waren er bij Taekwondo en Hanmudo School Enoch Martial Arts uit Bunnik en Odijk de halfjaarlijkse club examens. Een 20-tal kandidaten, zowel jeugdleden als volwassenen, gingen op om hun volgende taekwondo graad te halen. De examens waren opgedeeld in twee examen momenten, de dinsdag voor de dinsdag jeugdgroep en alle volwassenen en de vrijdag voor de vrijdag jeugdgroep.

Het examen bestaat uit 5 praktijk onderdelen en 1 theoretisch gedeelte. Voor alle kandidaten begon het examen met 10 vragen over Taekwondo benamingen en begrippen. Nadat iedereen het theorie gedeelte afgerond had, werden de praktijk gedeelten gevraagd.
Het praktijkgedeelte begon voor iedereen met de taeguks, de vormen binnen het taekwondo. Daarna kwam een partner oefening, de stapsparring, en werd direct gevolgd door het onderdeel zelfverdediging, hosinsul. Na dit onderdeel moesten alle kandidaten hun bescherming aantrekken om het onderdeel sparren te laten zien.

Nadat iedereen het onderdeel had afgerond, kwam het meest spannend onderdeel van het examen, het plankje breken. Alle kandidaten moesten het officiële zwarte band examen plankje breken, een vurenhoutenplank. Voor de jeugdleden was deze 10mm dik en voor de volwassenen was deze 18mm dik. Best wel behoorlijk spannend voor iedereen. Gelukkig kwam iedereen er door heen en was dat onderdeel gehaald. Nadat dit onderdeel afgerond was, was het examen klaar voor de kandidaten.

Voor de examencommissie kwam nu het meest lastige onderdeel, de beoordeling. De examen commissie heeft niet lang nodig gehad om tot een oordeel te komen. De examens waren goed verlopen en uiteindelijk is iedereen geslaagd. Iedereen is tenminste geslaagd voor 1 graad. Tamara, Isaura, Minou, Bas en Jules zijn geslaagd voor 2 graden en Priscilla is geslaagd voor 3 graden.

Iedereen van harte gefeliciteerd en Enoch Martial Arts is trots op de behaalde resultaten.

Dit zijn de geslaagden.

Voor geel slip:
Finn Eliens
Jorg Nauta
Ferron Mocking
Pascal Geurts
Sebastien Richardson
Dylan van Rennes.

Voor gele band:
Minou Eliens
Jelte Menger
Otto Michels
Anouk Overgoor
Max van den Ende
Tamara Wollaars
Isaura Osterhaus.

Voor groen slip:
Noa Hatt
Mille Tummers
Priscilla van der Wal.

Voor groene band:
Nienke Overgoor.

Voor blauwe slip:
Kieran Houtgraaf.

Voor blauwe band:
Bas Kraai.

Voor rode band
Jules Bekkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *