Hanmudo kupgraden seminar

Zondag 12 februari was de lang verwachtte vuurdoop van de allereerste Keubgraden seminar. Vanuit Enoch Martial Arts zijn Jan Overgoor, Anne van Vliet en Ricky van Rijn naar Ypenburg af gereisd om hier aan deel te nemen.

Het unieke aan deze seminar was dat er verschillende masters en hoger waren om hun kennis te projecteren op de deelnemers. De opkomst was erg groot, er waren leerlingen vanuit onder andere Zuid-Holland en Limburg.

Na een mooie en leuke warming-up van Master Plasmans konden we beginnen met de valtechnieken en vooral de opbouw naar een hoger niveau van vallen. Dit was erg nuttig voor velen die hierin de ene na de andere sprong waagden.

Na het vallen kwamen de vormen aan bod door chief master Verkuijlen. De vormen hebben een enorme groei doorgemaakt in de laatste jaren. Er werd veel op detail gelet en vooral de standen en de centrale cirkel waren punten van aandacht.

Enorm veel details om in de aansluitende pauze te verwerken en even nieuwe energie te zoeken.

De training werd vervolgd door applicaties op de polsklem technieken die door chief master Keskin werden verzorgd. Hier werd duidelijk dat de polsklemmen niet alleen goed bruikbaar zijn bij een vastpakking op de pols, maar ook voor vastpakkingen op kleding. Dit was voor velen een eye-opener.

Uiteindelijk was de beurt aan chief master van Workum om de vrije technieken te demonstreren. Simpelweg door technieken die in je bestaande kennis liggen te koppelen aan elkaar en zo een snelle reactie kunnen leveren. Dit gaf een leuke nieuwe kijk op de manier waarop Hanmudo beleefd kan worden. Immers heb je op straat geen tijd om na te denken. Hierin werd vooral duidelijk dat er al een hoop kennis is die gebruikt kan worden bij de beginnende Hanmudoka.

Zeer voldaan zijn Jan, Ricky en Anne naar huis gegaan met de hoop op een vervolg aan dit geheel. Een aanrader voor iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *