Van der Poel toernooi

Op zaterdag 5 februari hebben 4 leerlingen van EMA meegedaan aan het van der poel toernooi. Er waren twee debutanten die mee deden met een echt WTF Taekwondo toernooi, Jamilla Reijnders en Rutger van Oeveren. Wenzhi Zhang heeft al 1 keer eerder mee gedaan en Ashwin deed mee via het regio team midden Nederland.

Als eerste begonnen de aspiranten, dus Ashwin en Wenzhi. Ashwin sparde de eerste wedstrijd heel erg goed. Je kon goed zien dat Ashwin al heel erg ervaren is. Zijn tegenstander was een goede, maar Ashwin kon dit vrij gemakkelijk uitspelen. Hij won met 5-2 en dus door naar de finale.

Toen was het de beurt aan Wenzhi. Hij mocht ook beginnen in de halve finale. Met goed spel wist Wenzhi, tot zijn zeer grote vreugde, deze partij te winnen met 7-4 en ook Wenzhi kwam in de finale terecht.

Ashwin begon de finale tegelijkertijd met Wenzhi. Ashwin stond op een gegeven ogenblik met 6-1 achter, maar wist dit aan het einde van de tweede ronde om te zetten in een 12-12 gelijk spel. Omdat de laatste ronde gelijk eindigde, kwam er een derde ronde. Degene die het eerste scoort, wint. Helaas was het de tegenstander van Ashwin die het pantser eerder wist te raken dan dat Ashwin dat deed. Tweede plaats.

De finale van Wenzhi was ook erg spannend. Deze tegenstander had hem al eens eerder met een redelijk verschil verslagen. Wenzhi was dan ook erg gebrand om deze partij goed te sparren. Wenzhi begon goed en wist de eerste ronde te winnen met 2-1. Daarna kwam hij achter te staan met 6-4, maar wist in de laatste 30 seconden met 7-6 voor te komen. Helaas kreeg hij een strafpunt in de laatste seconden waardoor de stand 7-7 werd. Ook voor Wenzhi volgende een derde ronde. Ook hier wist de tegenstander eerder te scoren dan Wenzhi. Met heel erg goed spel toch ook een tweede plaats voor Wenzhi.

Later op de dag was het de beurt aan de junioren Rutger en Jamilla.

Rutger had geluk en mocht in de finale starten. Hij kwam uit tegen iemand uit België die duidelijk al wel wat meer ervaring had. Voor Rutger was het zijn eerste wedstrijd ooit. Hij sparde erg goed, maar je kon zien dat hij nog wat ervaring mist. Met erg goed spel werd de stand 2-1 en dus ook voor Rutger een tweede plaats.

Als laatste was het de beurt aan Jamilla. Zij kwam uit tegen iemand die duidelijk veel meer ervaring had. Met heel veel moed en durf vocht Jamilla voor wat ze waard was. Helaas was het niveau verschil toch alsnog erg groot waardoor de scheidsrechter voortijdig de partij moest stopzetten.

Iedereen heeft buitengewoon goed gepresteerd en mag trots zijn op zijn of haar prestatie. Met veel doorzettingsvermogen kan je veel bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *