Eerste Kyusho Jitsu les bij EMA

Op vrijdagavond 2 februari was de eerste Kyusho Jitsu les bij Enoch Martial Arts een feit. Vanuit de Dim Mak Europe bond waren Louk Franken en Geert van Kollenburg aanwezig om ons te ondersteunen.

Deze eerste les stond voornamelijk in het teken van een introductie van het Kyusho Jitsu, Qi Gong en Dim Mak. Tevens werd het gele band thema, summatie, behandeld. Summatie binnen Kyusho Jitsu betekent het aanslaan van een zenuwbaan op een dezelfde plek of op verschillende plaatsen van dezelfde zenuwbaan. Hierdoor ontstaat er een overprikkeling in de hersenen van deze zenuwbaan, waarmee de techniek nog effectiever en pijnlijker wordt. Kort werd ingegaan op waar de zenuwbanen lopen in de bovenarm en gelijk werd de link gemaakt met de Oosterse meridianen en bijbehorende elementen die aan deze zenuwbanen gekoppeld zijn. Deze meridianen en elementen zijn weer een basis principe binnen het Kyusho Jitsu.

De opkomst was bijzonder groot te noemen en de technieken die behandeld werden, werden met een behoorlijk fanatisme geoefend. Het was erg leuk te zien dat iedereen met veel plezier trainde en druk bezig was met de behandelde theorie. De afsluiting bestond uit restoring, het herstellen van de zenuwen die mogelijk te hard geraakt waren om geen blauwe plekken te krijgen.

De eerst volgende Kyusho Jitsu les zal zijn op vrijdag 23 februari van 20.15 tot 21.30 op onze locatie in Odijk, Rijneiland 6, Lindenhof. In deze les gaan we onder andere verder in op summatie en de rest van de gele band stof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *