Dutch Masters stijl

Op zaterdag 25 mei heeft EMA deelgenomen aan het Dutch Masters Open Technical 2013 in Rotterdam. Dit toernooi is een groot internationaal toernooi met deelnemers uit o.a. Nederland, Engeland, België, Griekenland, Roemenië, Frankrijk en India.

Met 9 deelnemers, waaronder 5 debuntanten, die individueel deelnamen en 1 synchroonpaar deed EMA mee. De wedstrijden worden per klasse gelopen, C klasse voor beginners, B klasse voor gevorderden en A-klasse is de zwarte band klasse. Per klasse wordt er ook een onderverdeling gemaakt in leeftijden.

Tjeerd van Zijl, Yael Zuckerman en Rinske Huitema debuteerden allen in de beginnersklasse, C. Allen waren erg gespannen, maar toch supergoed gedaan. Rinske en Yael haalden een 5de plaats, maar Tjeerd wist een eerste plaats te behalen.

Rick van Rijn en Max van der Wijk debuteerden in de gevorderde klasse, B. Rick deed het goed en wist met internationale deelnemers een 3de plaats te behalen. Max werd met ook internationale deelnemers 5de.

Lastiger was het voor de deelnemers in de A-klasse. Ashwin van der Vlugt, in januari nog Nederlands Kampioen sparren, wist als derde te eindigen, net na onder andere de Europees Kampioen die eerste werd. Sandra Wardenier werd met een goede uitvoering van haar vormen derde. Samen deden ze ook mee als synchroonpaar en werden eerste. Clubtrainer Brian Vermeer had ook een lastige poule en werd vierde. Hoofdtrainer Willem Enoch zat met deelnemers uit Frankrijk, Engeland, Griekenland en Nederland in een zware poule, maar werd toch derde.

Met 2x een eerste plaats en 3x een derde plaats mag coach Iris dan ook tevreden zijn.

DM 2013
Deelnemers Dutch Masters 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *