Taekwondo examen

Op vrijdag 07 juli heeft het Taekwondo examen plaats gevonden in Bunnik. Twee leden hebben examen gedaan voor een nieuwe graad. Het examen bestaat uit 5 onderdelen en deze zijn gebaseerd op de zwarte band eisen die door de Taekwondo Bond Nederland afgegeven worden.

Het eerste praktijk onderdeel zijn de stijlvormen, de Taeguks. Dit zijn technieken in vaste volgorde die uitgevoerd moeten worden. Rania liet 3 vormen uitstekend zien en Ginger heeft er 5 gedemonstreerd. Na dit onderdeel volgde een partner oefening, de 1-stapsparring. Bij dit onderdeel moet je een goede beheersing van de technieken laten zien, maar wordt ook onder andere je creativiteit getoetst.

Het derde praktijk onderdeel is het onderdeel zelfverdediging. Bij dit onderdeel moet je jezelf kunnen verdedigen tegen verschillende lichaamsaanvallen en laten zien dat je in staat bent jezelf goed te verdediggen. Het vierde onderdeel is sparren, met pantsers. Bij dit onderdeel komt het aan op een goede conditie en vooral inzicht.

Het examen werd traditiegetrouw afgesloten met het breken van breekplankjes. Rania heeft met een voorwaartse trap haar plankje gebroken en Ginger moest 2 technieken laten zien. Zij koos voor de neerwaartse trap en een neerwaartse slag. Beide kandidaten braken hun plankje.

Het examen was van een hoog niveau en alle onderdelen werden erg goed gedemonstreerd. Het was dan ook geen lastige keuze om Rania voor de groene band te laten slagen en Ginger voor de blauwe.

Gefeliciteerd met de nieuwe bandkleuren. Op vrijdag 13 oktober is het inhaalexamen voor de andere leden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *