Hanmudo seminar Uden

Hanmudo Seminar Uden (Door Dominique Engelen)

In het weekend van 14 en 15 oktober vond in Uden de Hanmudo Seminar plaats. Deze werd gegeven door de grondlegger zelf, Dr. He-Young Kimm. De avond voorafgaand aan de stage vonden de danexamens plaats, deze heb ik zelf helaas niet kunnen zien, Iris, Willem en Thijs waren er wel bij. Zij waren namelijk op vrijdagmiddag al met een propvolgepakte auto naar Uden afgereden waar zij allereerst hun tenten hebben geïnstalleerd op de welbekende camping. Voor Thijs was dit 5 seconden werk dankzij het vernuftige zelfontvouwende systeem van zijn tentje, Iris en Willem … die waren iets langer bezig met hun kasteel.

Op zaterdag ochtend om 10.00 uur begon de Seminar onder leiding van Dr. Kimm. Gelukkig waren Brian, Benjamin en ikzelf ’s ochtends op tijd vertrokken vanuit utrecht, zodat de kleine aanwijsfoutjes van de TomTom niet resulteerden in te laat komen op de stage. Na een korte warming up begon Dojunim de stage met een ontspannende oefening, rondjes lopen met roterende schouder bewegingen met een 3 staps ritme op de woorden “I’m feeling good” . Later demonstreerde Dojunim de kracht die schuilt achter deze op het oog dubieus uitziende oefening, door een van de zwarte banders een schouderstoot te geven vanuit de “I’m feeling good”beweging, deze werd nog lang gevoeld. Na genak suld te hebben en vervolgens de stoot en traptechnieken te hebben geoefend, werd de groep gesplist. De zwarte banders kregen les van Dr. Kimm en de lager gegradueerden leerden van Frans van Boxtel hele mooie son mok sul combinatievormen. Vervolgens werd er gewisseld. Dr. Kimm leerde ons technieken voor elke vinger aan je hand. Dit houdt in, duimklem en voor de rest veelal overstrekkingen van de verschillende vingers toegepast vanuit een vloeiende beweging of overnametechniek. De dag werd afgesloten door Dr. Kimm met anderhalf uur filosofie(en inspirerende/grappige verhalen). ’s Avonds, na lekker gechineesd te hebben wachtte ons een koude nacht.

Dag 2 van de stage begon met een stevig ontbijt bestaande uit spek met eieren. Eenmaal bij de dojang aangekomen was onze groep aangevuld door Daniël, die semi hersteld van een verkoudheid/griep (niks van te merken met sparren!) toch deelnam aan de 2e trainingsdag. Na een gezamenlijke warming up, bestaande uit onder andere nak sul werd de groep weer opgesplitst. De lager gegradueerden kregen van Frans de mogelijk om de voor jou al bekende series te oefenen plus een nieuwe serie voor de volgende band. Na de lunchpauze leerden we van Frans verscheidene verwurgingen en armklemmen. Deze technieken werden gecombineerd met sparren en dan met name grondgevechten. Al met al dus weer een geweldige training die dan ook een zeer voldaan(en vermoeid) gevoel gaf.

Tenslotte was het tijd voor de uitreikingceremonie, deze werd afgesloten met een paar korte wijze woorden van Dr. Kimm. Vervolgens was het tijd om de tenten(waarvan één een kasteel) af te breken, nog een snelle hap eten(pannenkoeken van Thijs + hamburgers) en dan weer terug met de auto richting Utrecht. Het was een ontzettend leerzame en gezellige ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *