Derde dan

Op zaterdag 11 juni is Remco van den Top geslaagd voor zijn derde dan Taekwondo. Samen met partner Henk van de Wetering heeft Remco een mooi examen laten zien.

Er waren in totaal 19 kandidaten die voornamelijk voor derde dan opgingen. Er waren maar een paar kandidaten voor vierde dan. Vanwege de drukte werden de examen afgenomen op 2 velden met 2 groepen per veld.

Het examen begon met theorie vragen. Na dit onderdeel begonnen de eerste groepen. Remco begon als derde in zijn groep. Ietwat gespannen, maar zeer geconcentreerd begon hij aan de 10de vorm (keumgang). Vervolgens deed hij 9 (Koryo) als eigen keuze en moest hij 5 (oh Jang) lopen van de examencommissie. Alles wat de afgelopen periode is getraind liet hij zien: timing, kracht, beleving. Wat ons betreft goed gedaan.

Daarna moest hij met partner de stapsparring laten zien als ook 12 verdedigingen tegen mestechnieken. Ook dit zag er in onze ogen goed uit. Daarna kon Remco zijn bescherming aan doen en moest er gespard worden. Tijdens deze partij moet je veel voorkomende taekwondo technieken laten zien, zowel links als rechts uitgevoerd. Anderhalve minuut sparren is lang, maar ook hier hadden we het vermoeden dat het goed zat.

Het examen wordt afgesloten met de breektesten. Gelukkig braken alle plankjes. Na dit onderdeel is het klaar en begon het lange wachten. Gelukkig volgde er nog een groep dus konden we daar naar kijken. Leuk om die examens te zien.

De kandidaten werden gevraagd op te stellen en de uitslag begon. Er werden veel namen genoemd en gelukkig ook die van Remco. Hij mag dan ook vanaf nu de derde dan dragen. Van harte gefeliciteerd namens Enoch Martial Arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *